Bij Ons Vintage

In deze winkel vind je met zorg geselecteerde vintage items uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Bij Ons Vintage gelooft dat vintage de enige oplossing is voor de vervuiling die de kledingindustrie veroorzaakt. Samen met de klanten willen zij vechten tegen fast fahsion. 10 jaar geleden zijn ze begonnen met een kleine hoeveelheid kleding in een shop ergens in Amsterdam. Momenteel kopen ze jaarlijks tonnen kleding die ze selecteren en een tweede kans geven.

L'Étoile de Saint Honoré

L’étoile maakt de fantastische Rue de Saint Honoré toegankelijk voor iedereen over de hele wereld. Ze verkopen luxe vintage tassen, riemen en portemonnees. Het team van L’étoile bestaat uit mode- en designerliefhebbers die altijd klaar staan om je te helpen. Samen vinden jullie jouw eigen perfecte vintage designerschat!

 

Laura Dols

Laura Dols is al 45 jaar actief in de wereld van vintage kleding. De winkel is gespecialiseerd in 50er jaren kleding en accessoires, unieke jurken, hoeden, schoenen en tassen. Ze hebben de grootste collectie glitter & glamour, uit Hollywoon geïmporteerde gala- en cocktailjurken en avondkleding voor heren.

De coupeuse van Laura Dols maakt jouw droomjurk helemaal perfect op maat gemaakt voor jou! 

 

 

Zipper

Zipper bestaat al sinds 1979 en is daarmee een van de oudste vintage winkels in Amsterdam. De eigenaren Agnes en John Gilles kochten samen in 1978 hun eerste baal kleding in Los Angeles en verkochten dit op de Waterlooplein-markt. De liefde voor kwaliteitsvintage en specifieke Amerikaanse kleding was de aanleiding voor dit avontuur. Inmiddels is Zipper uitgegroeid tot een goed lopend familiebedrijf. Vader, moeder, zoon en dochten zijn “oldskool” in hun manieren en doen nog alles zelf met de hand. Van het sorteren van balen kleding, het controleren op specifieke stijlen en kwaliteit tot het wassen en strijken van elk item dat goed genoeg wordt geacht om naar de winkel te gaan. 

Episode

Wat Episode kenmerkt is dat er veel items uit de jaren 70 en 80 te verkrijgen zijn. Daarnaast verkopen ze ook enkele items uit de jaren 50. Alle kledingstukken zijn zorgvuldig gesorteerd op kleur en maat. Naast kleding zijn er ook onwijs veel accessoires te vinden. 

ReLove Exchange

ReLove Exchange koopt elke dag items rechtstreeks van het publiek. De voorraad is dus een weerspiegeling van de huidige trends. Het bedrijf zelf zegt dan ook dat winkelen bij ReLove Exchange vergelijkbaar is met winkelen uit de kledingkasten van je vrienden! Het doel van deze winkel is om kledingverspilling in Nederland te verminderen en om het publiek duidelijk te maken dat tweedehands kleding kopen net zo spannend kan zijn als nieuw kopen. 

Marbles Vintage

Stoere leather boots, de wildste slangenleren tas of de ultieme festival outfit: Marbles Vintage heeft het allemaal! Het personeel in deze winkel helpt iedere klant graag bij het vinden van dat ene vintage items waar je altijd al naar op zoek was. Het assortiment bestaat uit een leuke mix van vintage kleding en accessoires voor mannen én vrouwen. 

Penny Lane

Deze winkel neemt je helemaal mee terug naar de jaren ‘60 en ‘70. De tijd dat fashion nog ‘bold, bright and beautiful and sometimes a little extravagant’ was. Naast deze geweldige collectie vind je ook meer moderne printjes, klassieke stukken en groovy outfits. De items worden zorgvuldig toegevoegd aan de collectie in de winkel. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het waarborgen van hoge kwaliteit en fashionable vintage.

Thrift Shop Amsterdam

Thrift Shop Amsterdam in een verborgen schat op de beroemde Albert Cuypmarkt. Niemand verwacht de winkel achter de kraampjes. Het is dus een verborgen schat die je kunt vinden. Thrift Shop vindt het belangrijk dat men zich bewust is van de vervuiling die de kledingindustrie veroorzaakt. Omdat veel vrouwen een hoop kleding stukken bezitten die ze eigenlijk niet dragen is Thrift Shop Amsterdam geopend. Deze winkel kan je het beste omschrijven als een ‘walk in closet’ voor vrouwen waar ze hun kledingkasten kunnen delen en recyclen. 

 

Adres: Reestraat 13, 1016 DM Amsterdam 

Adres: Reestraat 24, 1016 DN Amsterdam 

Adres: Wolvenstraat 7, 1016 EM Amsterdam

Adres: Huidenstraat 7, 1016 ER Amsterdam 

Adres: Berenstraat 1, 1016 GG Amsterdam 

Adres: Ferdinand Bolstraat 110, 1072 LP Amsterdam 

Adres: Ferdinand Bolstraat 28, 1072 LK Amsterdam

Adres: Eerste van der Helststraat 11A, 1073AA Amsterdam 

Adres: Albert Cuypstraat 187, 1073 BD Amsterdam